St. Joseph the Worker Catholic Church

Exterior

St. Joseph the Worker Catholic Church
Maple Grove, MN

A rapidly growing congregation located in an expanding suburban community provided St. Joseph the Worker Catholic Church the initiative to add a new worship space to their existing facility.  Kodet Architectural Group designed a worship space addition with seating for over 900 and an adjacent chapel and gathering space for over flow.

The new expansion features a worship space with seating in the round, folded plate (intricately detailed) ceiling and a translucent curtail wall for views both in and out of the space.  The original worship area is now used as a multi-purpose space.

Entry

Sanctuary

Completion Date: November 2003
Building Size: 45,000 sq. ft. (remodel), 20,000 sq. ft. (addition)
Project Type: Addition / Remodel



Comments are closed.